Utflykter och sevärdheter

Flyinge

FlyingeSkånes stora hästcentrum! På Flyinge Kungsgård har det bedrivits avel av hästar sedan 1100-talet. Här är mötesplatsen för hingstarnas bruksprov och unga hästars championat, här tävlas på Grand Prix nivå i både hoppning och dressyr.

Flyinge är ett av världens äldsta stuterier som fortfarande är i drift. Det är ett unikt hästsportcentrum som ofta besöks av såväl hästentusiaster som historiskt intresserade människor. Under en guidning berättar vi om Flyinges gedigna historia från 1100-tal till nutid och du får en orientering över Flyinges anläggning samt verksamhet idag. Vi tittar naturligtvis på många av de fina hästarna som finns här samt besöker Flyinges vagnsmuseum.

Flyinge Kungsgård. Foto: www.flyinge.se

Tips på utflykter till naturområden mm i närheten

Sevärdheter och platser lämpliga för promenader dit man kommer inom ca 20 min:

Knivsåsen

Jakriborg

Jakriborg1,5 km från  Vragerup finns detta medeltidsinspirerade bostadsområde byggt  i början av 2000 talet. Här finns ett café, restaurang och en pizzeria samt en matvaruaffär, Tempo.  Ett besök på Jakri lämnar få oberörda.

Trädgård och Café

För trädgårdsintresserade och fikasugna gäster rekommenderar vi här några av många fler härliga plantskolor och caféer.

Ros

 

Shopping

På mindre än 10 minuter har vi ett stort antal shoppingcenter som tex

  • Novalund
  • Burlövcenter
  • Centersyd
  • Emporia
  • Ikea

Turning Torso x 2Men nog är det väl ändå mysigast att strosa runt i Lunds stadskärna, eller Malmös, där även ett stort utbud av affärer, restauranger och caféer erbjuds.

Malmö och Lund når man på 5 resp. 10 minuter. I centrala Köpenhamn är du på en timme. Antingen tar du bilen över bron eller hoppar på Pågatåget i Hjärup 1,5 km från Vragerup eller så ställer man bilen vid Svågertorp och tar tåget över bron. Det är väldigt trevligt att göra en Öresundsrundtur. Bron det ena hållet och båtarna i Helsingborg andra hållet. Det finns givetvis mängder med shopping även utanför storstädernas puls…
På bilden: Duktiga Doris vid Turning Torso i Malmö.